22380-22422

Μητροπόλεως 13, Στυλίδα, Φθιώτιδα, 35300

2231-300321

Λεωφόρος Αθηνών 110, Λαμία, 35100

triangle
About Us

Μιλάμε... Γερμανικά

Goethe–Zertifikat A1

Οι μικροί μαθητές γνωρίζουν τη γλώσσα, την προφορά και εκφορά της, τις ιδιαιτερότητες και τη βασική δομή. Μαθαίνουν να επικοινωνούν με πολύ απλά μέσα και να αναγνωρίζουν το λόγο και τα μέρη του.

Goethe–Zertifikat Α2

Οι μαθητές κατανοούν λέξεις και νοήματα, ξεκινάνε τη βασική τους επικοινωνία κι αναγνώριση και την εξελίσσουν σιγά-σιγά. Αρχίζουν να στηρίζονται στις φράσεις και τις εκφράσεις και τις συμπεριλαμβάνουν στο Λεξιλόγιο, τη Γραμματική και το Συντακτικό τους.

Goethe–Zertifikat B1

Σε αυτό τον τρίτο κύκλο, οι σπουδαστές αρχίζουν να γίνονται πιο αυτόνομοι όσον αφορά τη χρήση της ξένης γλώσσας. Η κατανόηση γίνεται πολύ πιο εύκολα και η χρήση πιο πολύπλοκη. Οι μικροί μαθητές μπορούν να μιλήσουν και να συνεννοηθούν άνετα και με μεγαλύτερη ευκρίνεια και η φαντασία κι αυτοπεποίθηση αρχίζουν να μπαίνουν στις διατυπώσεις και συζητήσεις τους.

Goethe–Zertifikat B2

Η άνεση και σιγουριά καθρεφτίζονται πλέον στις συζητήσεις με έναν Γερμανό ομιλητή και ο τρόπος έκφρασης ρέει ανεμπόδιστα. Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον κύκλο μπορούν να αναπτύξουν μια μεγάλη γκάμα θεματολογίας, να παρουσιάσουν με ευστοχία τις απόψεις τους και να νιώσουν την ουσία της γλώσσας.

Goethe–Zertifikat C1

Αποτελεσματικότατη χρήση της γλώσσας, ακόμη και σε πολύ δύσκολα, πολύπλοκα κι ακαδημαϊκά θέματα. Οι νεαροί μαθητές χειρίζονται πλέον τη γλώσσα όχι σαν ξένη αλλά σαν προέκταση της δικής τους, ελέγχουν το λόγο και τα εκφραστικά του μέσα και επικοινωνούν θαυμάσια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Goethe Zertifikat C2 GDS

Το επίπεδο είναι πλέον ανώτατο, η ξένη γλώσσα έχει κατακτηθεί και κατανοηθεί στη βάση, τη δομή και την ανάπτυξή της. Οι μαθητές είναι σε θέση να εκφραστούν απόλυτα καλά, να συνομιλήσουν, να σκεφτούν, να δημιουργήσουν και να συνδυάσουν επιχειρήματα, ιδέες και ερωτήματα.

Γερμανικά για ενήλικες

Οι κύκλοι σπουδών σαν ύλη και προετοιμασία πτυχίου επαναλαμβάνονται για τους ενήλικες (φοιτητές, επαγγελματίες κλπ.), αλλά με διαφορετική προσέγγιση και ταχύτητα.

Τα επίπεδα σπουδών όπως έχουν ορισθεί από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο, είναι

  • Α1 (πολύ αρχάριο επίπεδο)
  • Α2 (αρχάριο επίπεδο)
  • Β1 (μέτρια γνώση της ξένης γλώσσας)
  • Β2 (καλή γνώση της ξένης γλώσσας)
  • C1 (πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας)
  • C2 (άριστη γνώση της ξένης γλώσσας)

Οι φορείς που λειτουργούν ως επίσημα εξεταστικά κέντρα και με τους οποίους συνεργάζεται το φροντιστήριό μας, είναι