22380-22422

Μητροπόλεως 13, Στυλίδα, Φθιώτιδα, 35300

2231-300321

Λεωφόρος Αθηνών 110, Λαμία, 35100

triangle
About Us

Οι χώροι

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Σταθογιάννη, οι χώροι και οι τάξεις μας δεν είναι άψυχες ούτε και απρόσωπες. Εμείς ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση: Οι αίθουσες διδασκαλίας –και όχι «τάξεις»- πέραν του ότι φτιάχνουν τη διάθεση με ήπια, ευχάριστα χρώματα, είναι σωστά φωτισμένες, ανθρωποκεντρικά διαμορφωμένες αλλά και δομημένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε επίκεντρο είναι οι ίδιοι οι μαθητές μας.


Κανένας σπουδαστής δεν κάθεται πιο πίσω ή πιο μπροστά. Στις αίθουσες όπου υπάρχουν τα ειδικά καθίσματα –και όχι θρανία-, όλοι οι συμμετέχοντες κάθονται περιμετρικά στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο κανείς μαθητής δεν ξεχωρίζει και όλη μαζί η ομάδα των μαθητών, έχει καθαρό οπτικό πεδίο προς τον καθηγητή και τον διαδραστικό πίνακα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο, όλοι οι μαθητές μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλο και έτσι να αναπτύσσονται ομαδικές συζητήσεις, διαδραστικό παιχνίδι και διάλογοι.


Σε άλλες αίθουσες, έχουμε επιλέξει αντί για θρανίο να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο γραφείο, το οποίο φιλοξενεί ισότιμα όλους τους μαθητές. Έτσι, οι συμμετέχοντες έρχονται κοντά, ανταλλάζουν απόψεις και νιώθουν το μάθημα περισσότερο σαν ένα ιδιαίτερο χωρίς απόσταση κι εμπόδια. Το μάθημα γίνεται πιο άμεσο, λιγότερο αγχωτικό, με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον όλων. Αλλά και τα χρώματα που έχουμε επιλέξει, είναι ήπια, φιλικά και ξεφεύγουν από το αυστηρό, παγερό λευκό της τάξης.

  • Έχουμε αίθουσες διδασκαλίες και όχι τάξεις
  • Καθόμαστε σε ειδικά καθίσματα και όχι σε θρανία
  • Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στο μάθημα μέσα από διαδραστικό πίνακα αφής και όχι μαυροπίνακα
  • Συνομιλούμε με παιδιά και καθηγητές από το εξωτερικό μέσω Skype κι ακούμε πώς μιλάνε εκείνα τη γλώσσα τους ζωντανά και όχι μέσω κασέτας
  • Οι ζωγραφιές μας και οι σκέψεις μας στολίζουν τους τοίχους του φροντιστηρίου και όχι τα συρτάρια
  • Τα χρώματα σε όλους τους χώρους είναι ευχάριστα, ζεστά, ήρεμα αντί για το ψυχρό λευκό